"Iako ne znamo mnogo o Veležu, siguran sam da su pristojna ekipa"

Bliži se meč koji se čeka decenijama

"Iako ne znamo mnogo o Veležu, siguran sam da su pristojna ekipa"

Admin Čaušević

Napetost među navijačima Veleža raste, susret kojeg mlađe generacije navijača Rođenih čekaju decenijama je sve bliže.

U četvrtak nakon 33 godine Velež će igrati evropski susret. Protivnik mostarske ekipe na stadionu Grbavica bit će Coleraine iz Sjeverne Irske.

Napadač Colerainea, Curtis Allen se raduje utakmici u Sarajevu uz nadu da će postići novi gol i pomoći timu da prođe dalje, ali svakako će se za mnogo toga pitati i izabranici Feđe Dudića.

"Volio bih da dobijem šansu. Bilo bi sjajno sezonu početi dobro, postići nekoliko evropskih golova i da prođemo dalje", rekao je Allen.

Coleraine je prošle sezone kada se igrao sistem kvalifikacija sa jednom utakmicom izbacio Maribor, a Allen je svjestan da će sada biti drugačije.

"Kvalifikacije sa jednom utakmicom očigledno više odgovaraju ekipama iz irske lige, trebat će nam kolektivni napor i dvije velike utakmice da prođemo dalje."

Oglasi

"Ali svi se osjećamo spremni i jaki te će stručni štab za nas pripremiti plan. Imat ćemo još nekoliko treninga prije četvrtka kako bismo izbrusili formu."

Ovaj 33-godišnjak je rekao i nekoliko riječi o Veležu koji je prošle sezone bh. prvenstvo okončao na trećem mjestu iza Borca i Sarajeva.

"Iako ne znamo puno o Veležu, znamo da će biti jaki i da se radi o pristojnoj ekipi. Nisam siguran da će biti na nivou Maribora. Ali važno je da ostvarimo dobar rezulat prije nego ih dočekamo u drugom meču", završio je Allen.

Susret na stadionu Grbavica čiji je početak zakazan za 20:30 će suditi turski arbitri na čelu sa Abdulkadirom Bitigenom. Na tribinama će se naći oko 5.000 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi oni koji žele na utakmicu morat će ispuniti jedan od sljedećih preduslova kada je u pitanju epidemiološka situacija.

-Da je prebolovao virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci i da predoči potvrdu o prebolovanom COVID-19;
-Da je vakcinisan i revakcinisan
-Da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine
-Ako nije vakcinisan da posjeduje negativan PCR test ne stariji od 72h
-Da posjeduje negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Lets go coleraine
2 13
AsmirM
Velez ako dobije 1 :0 ispada 100 %. Oni su fizicki jaki ubice ih u revansu ako nenaprave zalihu od 2 ili 3 gola .
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti