Iaquinta: Eh, da nema Tottija

Iaquinta: Eh, da nema Tottija

E. Škorić

U posljednjih šest mjeseci u pravoj je formi, a večeras će na Olimpicu biti opasnost za Romu. Dakako, radi se o napadaču Vicenzo Iaquinti.

Večeras su na rasporedu i preostale utakmice 2. kola Serije A, a poslije gradskog derbija Milana i Intera, odigrat će se još jedan velki meč. Na Olimpicu Roma će ugostiti Juventus.

"Nisam čovjek odluke, ali nisam ni junak, kako je neko rekao. uvijek sam svoju vrijednost pokazivao na terenu, pa ću i dalje to činiti", izjavio je Iaquinta.

Iaquinta je, dok je igrao za Udinese, bio pod palicom trenera Luciana Spalletija, inače sadašnjeg trenera Rome.

"S njim imam poseban odnos, u Udinama je tri godine bio moj trener. On me naučio dosta toga, pomogao mi da dođem do ovoga, pa mu se u ovom trenutku moram zahvaliti."

U utakmici Rome i Juventusa, tvrdi Iaquinta, volio bi da nema Francesco Tottija, jer je, kako ističe, glavna snaga Vučice.

"Sigurno bi volio da nema Tottija. Francesco je najbolji, on stvara rezultate i pogodke. Zapravo, on je vođa", zaključio je bivši igrač Udinesea kojeg je selektor Italije svrstao u popis igrača za Gruziju i Bugarsku.


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.