Fudbaler na "ić" promijenio prezime, igrao za velikane, uzimao titule, sada cijepa i drva

Rugali su mu se da je seljak

Fudbaler na "ić" promijenio prezime, igrao za velikane, uzimao titule, sada cijepa i drva

A. Čaušević

Neki fudbaleri jednostavno imaju neobičnu životnu priču, slično je i sa ovim 36-godišnjakom koji je porijekom sa prostora bivše Jugoslavije te je vrlo često bio žrtva ismijavanja, prvenstveno zbog njegovog načina života. 

Kada osvojite pet titula prvak i igrate u nekim od najpopularnijih klubova u raznim zemljama onda sigurno posjedujete neki kvalitet i definitivno se ne može smatrati prosječnim igračem.

To je i slučaj sa 36-godišnjim Jasminom Latovljevićem, fudbalerom srbijanskog porijekla rođenim u rumunskom dijelu pokrajine Banat, pa se tako odlučio da nastupa pod rumunskim pasošem, ali je i promijenio prezime pa se tako zove Iasmin Latovlevici.

Latovlevici trenutno nastupa za Arges, a na sebe pažnju privlači zbog neobičnog načina života za današnje fudbalere, ali i silne želje da njegovo tijelo izgleda mišićavo.

Ovaj iskusni defanzivac je u djetinjstvu ismijavan od svojih vršnjajka, kako je sam kazao zvali su ga seljakom, pa je odlučio da pokaže da itekako može uspjeti u životu.

Oglasi

"Pratim svoj raspored, imam bilježnicu u kojoj vodim svoj raspored i stalno ga zapisujem. Takav sam bio od malih nogu, od srednje škore jer su me zezali da sam seljak. Imao sam dosta dobru tjelesnu građu , ali uvijek sam se trudio da postajem bolji, tražio sam da vidim što mi se sviđa kod nekog drugog.

"Osim toga, sada puno bolje razumijem svoje tijelo, počeo sam ga razumjeti i slušati. Ovo također dolazi iz pozadine nekih knjiga koje sam pročitao. Promijenio sam se", ispriačo je on.

Latovlevici je spreman na raznorazne vrste vježbi kako bi ojačao svoje tijelo pa tako kada je potrebno ne ustručava se da iscijepa drva.

Interesantno da vozi autobomobil koji je stariji od njega. Riječ je automobilu marke Dacia koja je iz proizvedena prije 40 godina.

"U tom sam vozilu naučio da vozim, doživio sam i nezgode ali sitne, ogrebotine... Shvatiš da ti daje osjećaj da živiš u mladosti. Ali i sada smo mladi", završio je on.

FC Timisoara, CFR Timisoara, Gloria Bistrica, FCSB, Genclerbirligi, Karabukspor, Galatasaray, Bursaspor, Kisvarda, CFR Cluj i FC Arges su timovi u kojima je "Lato" evoluirao tijekom svoje karijere.

Četiri puta je bio prvak Rumunije, tri puta sa FCSB te jednom sa Clujom. Titutlu prvaka je osvojio i u Turskoj kao član Galatasaraya. Za nacionalni tim svoje zemlje igrao je 13 puta.

Top Komentari

Pajkan
Djasmine..dira me Hakala.
1 0
Husrefbeg22
Za dobre i jake misice a ne masivne pored cijepanja drva, trebao bi orati i drljati njive sa parom volova. Malo je cudno njegovo porijeklo (ime Jasmin??)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi