Ibišević bez gola 459 minuta

Hoffenheim u velikoj krizi

Ibišević bez gola 459 minuta

Ekipa Hoffenheima u nedelju ima teško gostovanje kod Borussije u Dortmundu, a ako je suditi po formi plavih, teško da mogu očekivati pozitivan rezultat protiv Milionera.

Hoffenheim, za koji nastupaju reprezentativci Bosne i Hercegovine Sejad Salihović i Vedad Ibišević, bez pobjede je u posljednjih šest utakmica, a u Bundesligi jedino Bochum sa osam utakmica bez pobjede ima duži niz.

Jedan od razloga za ovako slabe rezultate Hoffenheima je i golgeterski post najboljeg strijelca te ekipe i reprezentativca Bosne i Hercegovine Vedada Ibiševića. On je, naime, sa devet golova ove sezone prvi topnik Hoffenheima, ali Vedo nije postigao gol tačno 459 minuta, a bez njegovih pogodaka ni Hoffenheim se ne može nadati boljem.

Ova je ekipa u proljetnom dijelu prvenstva osvojila samo devet bodova u 13 utakmica i po tome su na 17. mjestu u Bundesligi, a podatak da je Hoffenheim u posljednjih šest utakmica postigao samo jedan gol govori dovoljno sam po sebi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.