Ibišević dvostruki strijelac

Kup Njemačke

Ibišević dvostruki strijelac

Danas je odigrano devet utakmica prvog kruga fudbalskog Kupa Njemačke koje su prošle u znaku našeg Zmaja, Vedada Ibiševića.

Hoffenheim je gostovao Hansi i doslovno je protutnjao kroz Rostock, slavivši više nego ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Mrežu domaćih prvi je u 14. minuti načeo Demba Ba, da bi četiri minute kasije Ibišević povisio na 2:0. U 28. minuti već je bilo 3:0, a strijelac je bio Mlapa. Ibišević je u 32. minuti svojim drugim golom postavio konačnih 4:0.

Svih 90 minuta na terenu u dresu Hoffenheima proveo je u igri i drugi reprezentativac Bosne i Hercegovine Sejad Salihović.

Freiburg je također slavio na gostovanju, savladavši Oberneuland, a dobru utakmicu, svih 90 minuta, odigrao je novi reprezentativac BiH Mensur Mujdža.

Rezultati


Ahlen - Werder Bremen 0:4
Babelsburg - Stuttgart 1:2
Burgausen - Borussia Dortmund 0:3
Chemnitzer - St. Pauli 1:0
Oberneuland - Freiburg 0:1
Pfullendorf - Hertha 0:2
Pirmasens - Bayer 1:11
Hansa Rostock - Hoffenheim 0:4
Verl - Munich 1860 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.