Ibišević i Miske u timu jeseni Bundeslige
U timu jeseni po trojica su igrača Bayerna i Hoffenheima

Prema izboru portala Spox.com

Ibišević i Miske u timu jeseni Bundeslige

Vedad Ibišević (Hoffenheim) i Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), dvojica bh. fudbalskih reprezentativaca iz Bundeslige, uvršteni su u najbolji tim jesenjeg dijela sezone, prema izboru njemačkog portala Spox.com.

Ibišević, koji je sa Hoffenheimom osvojio jesenji naslov, najbolje je ocjenjeni igrač Bundeslige, a što je najvažnije prvi je na listi strijelaca njemačke elite. Sa 18 golova u 17 kola, Ibišević je okarakterisan najvećim iznenađenjem jeseni.

Prije početka sezone naš internacionalac nije bio u prvim planovima trenera Ralfa Ragnicka, ali mu se ukazala prilika da zaigra od prvog kola što je naš internacionalac iskoristio na najbolji mogući način, te je svojim nastupima impresionirao Njemačku, ali i ostatak Evrope.

Čak tri ekipe u Bundesligi postigle su manje golove od našeg internacionalca (Energie Cottbus 12, Aminia 15, Karlsruher 15), dok je Borussia Monchengladbach postigli koliko i naš Ibišević – 18.

I Misimović je među 11 odabranih jesenjeg dijela sezone ušao kao najbolji, ali ne strijelac nego asistent Bundeslige. Sa deset preciznih dodavanja nakon kojih je uslijedio pogodak Misimović je iza sebe ostavio Salihovića (drgoplasirani sa osam asistencija), te Ibiševića, Edina Džeku, Mesuta Ozila i Bastiana Schweinsteigera (po sedam asistencija). Uz to postigao je i pet golova, te je u ukopnom zbiru za najboljeg igrača na diobi drugog mjesta na Patrickom Helmesom iz Bayer Leverkusena (po 15 bodova). Prvi je naravno Ibišević sa 25 bodova!

Uz našu dvojicu reprezentativaca najbolji tim jesenjeg dijela Bundeslige sačinjavaju: Rene Adler (Bayer Leverkusen), Heiko Westermann (Schalke 04), Lucio (Bayern Minhen), Marvin Compper (Hoffenheim), Carlos Eduardo (Hoffenheim), Ze Roberto (Bayern Minhen), Franck Ribery (Bayern Minhen), Grafite (Wolfsburg) i Patrick Helmes (Bayer Leverkusen).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.