Ibišević i Salihović igrali drugi dio
Salihović je u 46. minuti zamijenio Croba

Hoffenheim poražen od HSV-a – 0:2

Ibišević i Salihović igrali drugi dio

Vedad Ibišević i Sejad Salihović, dvojica fudbalskih A reprezentativaca naše zemlje, koji nose dres jesenjeg prvaka Njemačke, sa Hoffenheimom su doživjeli i drugi poraz na pripremama u španskoj La Mangi.

Nakon što je u nedjelju aktulnog prvaka savladao Bochum sa 2:0, izabranici trenera Ralfa Ragnicka danas su postpisali identičnu kapitulaciju pred još jednim bundesliugašem, HSV-om. Golove za Hamburger postigli su Collin Benjamin u 25. i Paolo Guerrero u 82. minuti.

Naši reprezentativci prvi dio susreta odgledali su s klupe za rezervne igrače, a u drugom poluvremenu Salihović je od 46. minuta zamijenio Croba, dok je Ibišević zaigrao umjesto Wellingtona.

Iako je utakmica imala prijateljski prefiks, tokom španskog okršaja njemačkih bundesligaša iskrilo je na sve strane, a sve je kulminiralo u 88. minuti kada je zbog međusobnog koškanja španski sudija Franco Pedro crvene kartone pokazao Carlosu Eduerdu (Hoffenheim) i Ivici Oliću (HSV). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.