Ibišević i Salihović ispali, gol Bajića

Četvrtfinale DFB-Pokala

Ibišević i Salihović ispali, gol Bajića

Edmir Škorić

Prava iznenađenja dogodila su se u večeras dvije odigrane utakmice četvrtfinala njemačkog DFB-Pokala. Drugoligaši Duisburg i Energie Cottbus izbacili su Kaiserslautern i Hoffenheim.

Poslije Schalkea koji je jučer kroz produžetke uspio savladati Nuernberg (3:2), polufinale njemačkog DFB-Pokala večeras su osigurali Duisburg i Energie Cottbus.

Duisburg je pred svojim navijačima s 2:0 savladao Kaiserslautern. Drugoligašu je vodstvo donio bh. internacionalac Branimir Bajić u 35. minuti, da bi konačnih 2:0 postavio Slovenac Goran Sukalo u 58. minuti. Bajić je odigrao svih 90 minuta, dok je Ivica Grlić ušao u 86. minuti.

Veliko iznenađenje svojim su navijačima priredili nogometaši drugoligaša Energie Cottbusa, savladavši s minimalnih 1:0 Hoffenheim. Gol odluke postigao je Jiayi Shao, nakon što mu je povratnu loptu poslao Jules Reimerink. Shao je, inače, pogodak postigao u 84. minuti, a u igru je ušao u 66. minuti.

Bh. reprezentativci nisu nastupili za Hoffenheim večeras. Vedad Ibišević nije imao pravo nastupa, dok je Sejad Salihović čitavu utakmicu presjedio na klupi.

Posljednjeg polufinalistu saznat ćemo večeras, po završetku utakmice Alemania Aachen - Bayern.


DFB-Pokal, četvrtfinale:


E. Cottbus - Hoffenheim 1:0 (Shao 84)
Duisburg - Kaiserslautern 2:0 (Bajić 35, Sukalo 58)
Schalke - Nuernberg 3:2, 2:2 (Gavranović 14, Rakitić 58, Draxler 119/ Schieber 4, 32)
Alemania Aachen - Bayern (M)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.