Ibišević i Salihović ostali bez trenera

Rangnick napustio Hoffenheim

Ibišević i Salihović ostali bez trenera

Edmir Škorić

Ralf Rangnick više nije trener njemačkog bundesligaša Hoffenheima za kojeg nastupaju i naši reprezentativci Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

Takvu informaciju danas donose skoro svi njemački mediji, a Rangnick Hoffenheim napušta zbog loših odnosa sa vlasnikom kluba Diettarom Hoppom u posljednje vrijeme. Kap koja je prelila čašu bilo je Rangnickovo saznanje za transfer Brazilca Luiza Gustava u minhenski Bayern.

52-godišnji stručnjak je momčad iz Sinsheima preuzeo u julu 2006. godine i to u vrijeme kada je klub nastupao u Regionalnoj ligi. Kasnije je, korak po korak, klub doveo do Bundeslige, gdje Hoffenheim dobro kotira. Ragnick je ranije trenirao i Stuttgart, Hannover, te Schalke.

On je četvrti trener u Bundesligi koji je napustio klub prije kraja sezone. Prije Ragnicka "žrtve" su bili Zvonimir Soldo, Christian Gross i Bruno Labbadia.

U međuvremenu Hoffenheim je napustio Luiz Gustavo koji je na korak do Bayerna, dok je u klub na posudbu stigao mladi Austrijanac David Alba. Za sada nije poznato ko će naslijediti Rangnicka na klupi Hoffenheima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.