Ibišević: Nisam u svađi sa Ragnickom

Bh. napadač izgubio mjesto u ekipi

Ibišević: Nisam u svađi sa Ragnickom

O. Lekić

Bh. reprezentativcu i napadaču Hoffenheima, Vedadu Ibiševiću u posljednje vrijeme i ne ide baš najbolje. Naime, Ibišević je ispao iz ekipe ali iako se pojavila informacija da se nalazi u sukobu sa trenerom Ralfom Ragnickom, Vedad tvrdi da to nije istina.

"Dugo sam skupa s Ragnickom i poznajemo se dobro. Između nas nije bilo nikakve svađe ili nekih povišenih tenzija. Doduše, nikad nismo imali neki super odnos. Između nas vlada profesionalan odnos trenera i igrača i to je to", rekao je Ibišević za Dnevni avaz.

"Teško je reći zašto sam ispao iz ekipe. Jedini pravi odgovor bio bi da ne znam. Osjećao sam se dobro, igrao sam stalno. Po povratku iz Albanije zamijenjen sam na poluvremenu. Uvijek sam davao maksimum, a ispao sam iz ekipe, iako se igralo dobro. Kada se igra dobro i kada se osvajaju bodovi, ekipa se ne mijenja. S tim se slažem, ali se ne slažem da ne dobijem priliku da popravim stvari i nametnem se. Jedna je stvar ispasti iz ekipe, a druga je nikako ne igrati", dodao je Ibišević.

Bh. napadač u razgovoru za Dnevni avaz osvrnuo se i na dosadašnji tok kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Ne možemo biti pretjerano zadovoljni početkom. Mogli sm o osvojiti koji bod više. Međutim, ništa nije izgubljeno. Ima još dosta utakmica, a naredni mečevi sa Rumunijom biće ključni", zaključio je Ibišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.