Ibišević: Njemačka će pokazati gdje smo

Reprezentativac BiH za SportSport.ba

Ibišević: Njemačka će pokazati gdje smo

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević, uz Edin Džeku, čini udarnu snagu u napadu Zmajeva.

Ibiševićev Hoffenheim ove sezone odigrao ispod prosjeka, zauzevši na kraju sezone 11. mjesto u Bundesligi. Međutim, naš reprezentativni napadač na svom kontu ove sezone ima i više nego dobro brojke od 12 golova i sedam asistencija, što je, bez ikakve sumnje, vrlo dobar skor.

"Ne možemo biti zadovoljni sezonom u Hoffenheimu. Niko nije. Kada smo prošle sezone bili u samom vrhu i igrali dobro, digla se strašna euforija. Maltene, kao da smo mi izmislili fudbal. Međutim, kada nas je stalo, mnogi su se razbježali i stvorila se jedna veoma loša atmosfera, koja je bila i glavni uzrok naših slabih igara", kaže Ibišević na početku razgovora za SportSport.ba.

"Ja sam postigao tih 12 golova, ali mi je draže što sam stvarao mnogi šansi. Da sam uspio realizovati samo pola tih šansi, postigao bih i mnogo više golova. Međutim, dobro je, uspio sam se vratiti nakon teške povrede i hvala Bogu najvažnije mi je da me zdravlje sluša".

Ibišević je nakon teške povrede van terena proveo više od pola godine, ali se ove sezone uspio vratiti u takmičarsku formu i, na svu sreću, do obnove povrede nije došlo.

"Tek kada sam se povrijedio nisam ni bio svjestan o koliko se zaista ozbiljnoj povredi radi. Ipak, kada sam nakon nekoliko mjeseci pogledao u svoje noge i vidio kako su mi mišići atrofirali, postao sam svjestan težine povrede. Na svu sreću, ovu sam sezonu igrao zaista mnogo, odigrao sam gotovo sve utakmice za reprezentaciju, igrao Bundesligu i Kup Njemačke i, hvala Bogu, nisam obnovio povredu. Zdravlje me služi i biće to još bolje".

Naredne sedmice u Švedskoj se okuplja reprezentacija Bosne i Hercegovine, a slijede i dvije prijateljske utakmice sa Šveđanima i Nijemcima.

"Sretan sam što se ponovo okupljamo. Imamo dvije jake provjere i očekujem dobre utakmice. Bili smo nadomak plasmana na Svjetsko prvenstvo u minulim kvalifikacijama, a igraćemo protiv ekipe koja je jedan od favorita na SP-u. Njemačka će nam biti sjajna provjera da vidimo gdje smo mi u odnosu na selekcije koje su se plasirale u Afriku. Švedska je također veoma kvalitetna reprezentacija i dobro će nam doći dvije jake utakmice".

Bliži se i Svjetsko prvenstvo. Za koga će Vedo navijati?

"Svjetsko prvenstvo želim gledati isključivo kao zaljubljenik u fudbal, dakle bez nekih tenzija. Svakako ću pratiti svoje saigrače iz Hoffenheima koji učestvuju u Južnoj Africi i navijati ću da oni odigraju što bolje. Što se tiče favorita, mislim da će prvenstvo osvojiti neka ekipa iz drugog plana. Imam takav osjećaj. Možda Holandija ili tako neko. Uglavnom, želim uživati u Svjetskom prvenstvu", zaključio je Ibišević u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.