Ibišević: Ovo je san svakog igrača
Noć fudbalskih asova u sarajevskom "Domu mladih"

"Idol nacije" za SportSport.ba

Ibišević: Ovo je san svakog igrača

Vedad Ibišević je, sasvim zasluženo, dobio priznanje „Idol nacije“ za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine u izboru najčitanijeg sportskog portala u BiH SportSport.ba.

Reprezentativac BiH i napadač Hoffenheima proglašen je za najbolje fudbalera BiH u izboru novinara, ali i čitaoca portala SportSport.ba.

-    Velika je čast biti proglašen najboljim fudbalerom svoje domovine. To je san svakog igrača. Želio bih se zahvaliti ljudima koji su glasali za mene, kao i portalu SportSport.ba na odlično organizovanom izboru. Također bih se zahvalio svojim saigračima iz Hoffenheima i reprezentacije Bosne i Hercegovine bez kojih ova sezona za mene ne bi bila tako uspješna, rekao je nakon dodjele nagrada Ibišević za SportSport.ba.

SportSport.ba: Izabran si za najboljeg fudbalera BiH u prvom izboru ove vrste u našoj zemlji. Kakav je osjećaj?

-    Čaroban. Nije mala stvar biti najbolji u svojoj domovini, pogotovo kada se zna sa koliko odličnih fudbalera BiH raspolaže. Iza mene je zaista odlična polusezona i nadam se da će mi ovo priznanje biti podstrek da i u budućnosti predstavljam našu Bosnu i Hercegovinu u što je moguće bolje svijetlu.

Vedad Ibišević bio je ujedno i jedna od najjačih medijskih ličnosti u godini iza nas. Svojim je fudbalskim čarolijama uveseljavao sve Bosance i Hercegovce, a njegov je Hoffenheim preko noći postao jedan od najpopularnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

Priznanje „Idol nacije“ koji mu je uručio SportSport.ba samo je mali dio zahvalnosti prema onom što je ovaj fudbalski as poklonio svima nama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti