Ibišević pogodio, ali Hoffenheim poražen

I pored igrača manje Freiburg slavio

Ibišević pogodio, ali Hoffenheim poražen

Vedad Ibišević postigao je gol za Hoffenheim sa bijele tačke, ali je njegova ekipa propustila prednost i igrača više, te je poražena u Freiburgu sa 3:2.

Susret u Freiburgu loše je počeo po igrače Hoffenheima. Igrala se 24. minuta kada je Schuster pogodio za vodstvo domaćih. Međutim, situacija se u potpunosti počela okretati na stranu Hoffenheima kada je deset minuta kasnije Krmas skrivio jedanaesterac i pri tome zaradio crveni karton.

Loptu je na bijelu tačku namjestio reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević i pogodio za izjednačenje.

Hoffenheim je došao do potpunog preokreta, krunisavši igrača više, kada je tri minute prije odlaska na odmor Holanđanin Ryan Babel donio prednost gostima.

Međutim, u nastavku Hoffenheim nije uspio zadržati prednost i pored igrača više, pa je u 60. minuti sa bijele tačke rezultat izjednačio Cisse.

Novi preokret u ovom susretu u 78. minuti režirao je Butscher koji je vratio prednost i donio pobjedu Freiburgu i pored igrača manje.
szólj hozzá: Freiburg 1-0 Hoffenheim
szólj hozzá: Freiburg 1-1 Hoffenheim
szólj hozzá: Freiburg 1-2 Hoffenheim

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.