Ibišević predvodi Švabe na BayAreni

Bundesliga 20. kolo

Ibišević predvodi Švabe na BayAreni

Ekipa Stuttgarta će u okviru 20. kola njemačke Bundeslige gostovati na BayAreni u Leverkusenu kod Bayera, a Vedad Ibišević susret će početi od prve minute.

Ibišević je debitovao u prošlom, 19. kolu, Bundeslige, kada je Stuttgart na svom terenu nastradao sa 0:3 od Borussije iz Moenchengladbacha, a u ovom kolu Švabama predstoji još jedna teška utakmica.

Stuttgart gostuje šestoplasirane ekipe Bundeslige, Bayera iz Leverskusena, u nastojanju da prekine niz od četiri uzastopna poraza. Leverkusen na svojoj BayAreni ove sezone i nije pretjerano ubjedljiv domaćin. U devet utakmica, pobijedili su četiri puta, dva puta remizirali, te pretrpili tri poraza.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević u današnjem će susretu predvoditi napad Švaba, dok bi za Leverkusen u današnjem susretu mogao debitovati još jedan Bosanac, hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka (rođen u Derventi), koji je među Apotekare stigao kao posuđen igrač iz londonskog Tottenhama.

Borussija iz Moenchengladbacha će tražiti nastavak sjajne serije rezultata na gostovanju kod Wolfsburga, koji igra po principu toplo-hladno. Dojučerašnji lider minhenski Bayern gostuje na sjeveru Njemačke kod Hamburga, dok bi Schalke trebao imati lagan posao kod kuće protiv Mainza.

Sejad Salihović bi se, prema najavama, trebao naći u prvom sastavu Hoffenheima, koji na svom terenu dočekuje jednog od kandidata za put u Cvajtu naredne sezone, Augsburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.