Ibišević sa dva gola srušio Eintracht

Hat-trick Raula, Husejinović igrao pola sata

Ibišević sa dva gola srušio Eintracht

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević postigao je dva gola u pobjedi (4:0) svog Hoffenheima na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu.

Dugo se Ibišević mučio sa formom, pa ga je čak trener Hoffenheima Ralf Ragnick preselio na klupu, ali je naš reprezentativac u današnjem dvoboju kod Eintrachta u Frankfurtu zablistao punim sjajem, postigavši dva gola.

Vedo je susret počeo od prve minute, kao i Sejad Salihović. Hoffenheim je u prednost doveo Vukčević u 31. minutu, da bi potom u nastavku počeo show Vedada Ibiševića.

Ibišević je prvo povisio na 2:0 u 69. minuti, da bi samo minut kasnije postigao svoj drugi gol u ovom susretu, za nedostižnih 3:0. Konačnih 4:0 u posljednjim trenucima meča postavio je Mlapa.



Schalke je u derbi susretu u Gelsenkirchenu sa ubjedljivih 4:0 bio bolji od Werdera. Domaće je u prednost doveo Cristoph Metzelder u 22. minuti, a onda je na scenu stupio Raul Gonzalez, koji je sa tri gola potvrdio pobjedu domaćina. Said Husejinović je ušao u igru u dresu Werdera u 60. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.