Ibišević se nada da Bayern neće biti prvak
Ibišević je na pres konferenciju došao raspoložen

Naš reprezentativac se obratio Nijemcima

Ibišević se nada da Bayern neće biti prvak

Nadam se da Bayern neće biti prvak Njemačke. Hoffenheimu može neko drugi poremetiti planove i moj klub zaustaviti u pohodu na titulu, ali nadam se da to neće biti Bavarci.

Bez obzira što mene neće biti u proljetnom dijelu šampionata, imamo kvalitetnu ekipu koja može ponoviti odlična izdanja iz jesenjeg dijela, te tako zadržati lidersku poziciju, rekao je Vedad Ibišević, vodeći strijelac Bundeslige u svom prvom zvaničnom obraćanju njemačkim medijima.  

Ibišević se u klupskim prostorijama pojavio izuzetno raspoložen, bez obzira na činjenicu što će morati pauzirati pola godine.

„Svjestan sam da je sezona za mene završena, ali sada želim gledati samo naprijed. Cilj mi je da se na teren vratim zdrav, a neću se opterećavati kada će to biti. Znam da oporavak neće biti lagan, ali nadu mi daje činjenica da je mnogo drugih igrača imalo iste povrede pa su nakon operacije ponovo igrali fudbal“, rekao je Ibišević, dodavši:

„Sada je konačno gotova priča o 40 golova u ovoj sezoni. Međutim, moram naglasiti da rekord Gerda Mullera nikada i nije bio moj cilj. Uvijek sam želio da ekipa ostvari pobjedu, a manje je bitno ko će dati gol. Naravno, drago mi je što sam postigao najviše golova (18 golova u 17 utakmica, op.a), ali se time nikada nisam opterećavao“, otkrio je Ibišević.

Naš reprezentativac sutra će sa tribina Rhein Neckar Arene pratiti svoje saigrače na otvaranju novog velelepnog zdanja. Istakao je kako ga nisu pogodile izjave trenera Ralfa Ragnicka koji je odmah nakon što se naš internacionalac povrijedio, poručio kako Hoffenheim traži zamjenu za prvog topnika Bundeslige.

„Razumijem da klub traži napadača i to mi uopšte ne smeta“, kratko je odgovorio Ibišević.

Međutim, kako sada stoje stvari, jesenji prvak Njemačke neće žuriti za angažovanjem napadača.

„Potreban nam je špic, ali ne po svaku cijenu. U potrazi smo za igračem koji će nam biti od koristi i za iduće sezonu, a ne samo za proljetni dio Bundeslige. Stoga, ako do 31. januara ne pronađemo takvog, oslonićemo se na naš kadar. Ako u narednoj sedmici angažujemo novog igrača, on neće konkurisati za susret prvog kola proljetnog šampionata protiv Energie Cottbusa“, potvrdio je Ragnick. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.