Ibišević se vratio i spreman je za sezonu!
Štake mu više ne trebaju

"Idol nacije" se vraća redovnom treningu

Ibišević se vratio i spreman je za sezonu!

Reprezentativni napadač Hoffenheima i “Idol nacije” u BiH, Vedad Ibišević oporavio se od teške povrede i potpuno je spreman za početak priprema 29. juna.

“Bosanski vihor” odigrao je sjajno prvi, jesenji dio sezone u Bundesligi i sa 18 golova i sedam asistencija bio najbolji igrač u njemačkom fudbalskom prvenstvu u tom periodu.

Međutim, tokom priprema za nastavak sezone Ibišević je na prijateljskoj utakmici protiv Hamburga u La Mangi teško povrijedio ligamente na desnom koljenu, zbog čega je propustio kompletan drugi dio sezone.

Danas, šest mjeseci od neugodne povrede, “Idol nacije” u izboru SportSport.ba, kaže da je konačno spreman da se vrati na teren.

“Klub i ja zajednički smo sastavili program mog oporavka, koji sadrži uključenje u početak priprema. Ove sedmice pohađam završni dio kondicionih priprema. Koljeno me, srećom, više ne boli, vratilo se u stanje normale. Prema tome, ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, eto me sa saigračima na treninzima od prvog dana!”, rekao je Vedo za njemačke medije.

“Kada ste tako dugo van pogona, sretni ste kao malo dijete što možete opet udarati loptu zajedno sa saigračima. Puno je zabavnije trenirati u grupi nego pojedinačno”, zaključio je Ibišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.