Ibišević strijelac, Dortmund siguran

Ibišević strijelac, Dortmund siguran

Danas je odigrano pet susreta u okviru 12. kola Bundeslige. Naši reprezentativci, Vedad Ibišević i Sejad Salihović, su igrali sjajno u remiju Hoffenheima, protiv Kaiserslauterna, a Ibišević je bio strijelac prvog gola za svoju ekipu.

Hoffenheim prijeti već u trećoj minuti, kada je šutirao Sejad Salihović, ali lopta odlazi pored gola. Do 26. minute nije bilo većih prilika, a tada se ponovo istakao Salihović, pogodivši prečku iz slobodnog udarca, sa nekih 25 metara. U 33. minuti, Vedad Ibišević donosi vodstvo domaćinima. Braafheid je uputio prizemni centaršut, a Vedo je neometano pogodio sa 5 metara. Sa rezultatom 1:0 se otišlo na odmor.

Zanimljiva situacija se dogodila u 57. minuti, kada je gostima dosuđen sumnjiv slobodan udarac, a Salihović je dobio javnu opomenu za taj prekršaj. Tada je Ibišević prigovorio glavnom arbitru, te je i on 'požutio'. U 73. minuti je Kouemaha, na asistenciju Sukuta-Pasua, poravnao rezultat i to je bila posljednja situacija vrijedna pomena.

Na Signal Iduna Parku je viđena prava golijada, a Dortmund je pobijedio ekipu našeg Hasana Salihamidžića, Wolfsburg, rezultatom 5:1. Prvi pogodak je viđen već u 12. minuti, a strijelac za domaćine je bio Mario Gotze, na asistenciju Shinjia Kagawe. Nakon tog gola, Dortmund je nastavio dominirati, te su pred sami kraj prvog poluvremena povisili vodstvo na 2:0. Strijelac je ovog puta bio asistent kod prvog gola, Kagawa. Bio je to odličan kontranapad Borussije, a Lewandowski je sjajnim pasom uposlio strijelca, Kagawu. 

Gosti su u 60. minuti, preko Hleba, smanjili rezultat, a asistent je bio Christian Trasch. Samo što su Vukovi proslavili gol, Sven Bender je postigao pogodak za 3:1. Tada je Dortmund počeo igrati još bolje i nakon pet minuta postiže i 4. gol. Ovaj put je strijelac bio Lewandowski, dok je Mario Gotze, svojim drugim golom u 78. minuti, donio konačnih 5:1, za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. Naš Hasan Salihamidžić je igrao cijeli susret.

Werder iz Bremena je sjajnim preokretom pobijedio Koeln, na svom terenu. Clemens i Podolski su bili strijelci u prvom poluvremenu za Jarčeve i tada je izgledalo da će Koeln doći do uvjerljive pobjede. Međutim, tako nije mislio Claudio Pizarro, koji je hat trickom donio veliki preokret domaćinima, u drugom poluvremenu. Konačni rezultat je glasio 3:2, u korist Werdera.

Nurnberg je na svom terenu poražen od Freiburga, a rezultat je bio 1:2. Dva gola su viđena u prvom poluvremenu, a domaćini su prvi došli u vodstvo, preko Frantza u 32. minutu. Rosenthal je donio izjednačenje gostima, samo dva minuta nakon što su primili gol. U 90. minuti je Papiss Demba Cisse pogodio sa bijele tačke, za veliko slavlje gostiju. Ovim rezultatom je Freiburg uspio pobjeći sa zadnje pozicije.

Ekipa Herthe je u Berlinu dočekala Borussiju iz Moenchengladbacha, a slavili su gosti, rezultatom 1:2. Ramos je u 18. minuti pogodio za vodstvo domaće ekipe, a Reus je izjednačio u 32. minutu. Reus je drugi put pogodio u 55. minuti, za konačnih 1:2.

Bundesliga, 12. kolo (subota):
Hoffenheim - K'lautern 1:1
Hertha - M'gladbach 1:2
Dortmund - Wolfsburg 5:1
Nurnberg - Freiburg 1:2
Werder - Koeln 3:2













NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije