Ibišević strijelac u pobjedi Hoffenheima

Bundesliga

Ibišević strijelac u pobjedi Hoffenheima

U pet utakmica 24. kola Bundeslige, u dvije su pobjede odnijeli gostujući timovi. Hoffenheim je slavio kod Herthe, dok je u gostima još slavio Werder Bremen.

Hertha je sve bliže ispadanju u drugu ligu, a bodove s Olimpijskog stadiona u Berlinu danas su odnijeli nogometaši Hoffenheima koji su golovima Dembe Ba u 35. i našeg Vedada Ibiševića u 90. minuti došli do tri vrijedna boda. Pored Ibiševića odličan je bio i Salihović.

Gostujuću pobjedu su upisali i igrači Werdera iz Bremena koji su sa 2:1 slavili protiv Mainza. Mainz je od 13. minute igrao bez isključenog Hellera, a vodstvo gostima je donio Tim Borowski u 31. minuti. Na isteku prvog dijela poravnao je Bance, a pobjedu Werderu donosi Sebastian Prodl u 50. minuti.

Frankfurt je golom Kohlera u 39. minuti poveo sa 1:0, ali je Stuttgart preko Cacaua u 41. i 45. minuti stigao do preokreta. Freiburg je golom Cissea vodio protiv Borussije Monchengladbah sve do 78. minute kada je Brouwers poravnao, dok je meč između Bochuma i Nurnberga završio bez golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.