Ibišević strijelac u remiju Hoffenheima

Bundesliga, 23. kolo

Ibišević strijelac u remiju Hoffenheima

Adnan Beganović

U prvom susretu 23. kola Bundeslige, Hoffenheim i Borussija iz Monchengladbacha, podijelili su bodove (2:2), a jedan pogodak za Hoffenheim postigao je naš reprezentativac Vedad Ibišević.

Hoffenheim i Borussija iz Monchengladbacha na Rhein Nacker Areni odigrali su suret bez pobjednika. Hoffenheim je bolje otvorio utakmicu, a već u 11. minuti nakon jednog centaršuta Eduarda, Vedad Ibišević je dobro skočio i glavom šutirao, no lopta je otišla pored gola Borussije. U 23. minuti već spomenuti Eduardo uputio je udarac prema golu gostiju, no raspoloženi Bailly bio je siguran.

Igrala se 30. minuta kada glavni sudija susreta pravi katastrofalnu grešku i dosuđuje jedanaesterac za goste. Naime, odbrambeni fudbaler Hoffenheima Per Nillson jednu nabačenu loptu zaustavio je rukom, no bar jedan metar izvan šesnaesterca, ali glavni sudija susreta pokazao je na penal. Siguran realizator s 11 metara bio je Filip Daems. Do kraja poluvremena Ibišević je još jednom uputio udarac prema golu Borussije, no i ovaj put Bailly je bio siguran.

Na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 51. minuti, gosti su udvostručili svoju prednost. Strijelac za 0:2 bio je Roberto Colautti, a asistirao mu je Marcelo Bobadilla.

Nakon ovog pogotka Hoffenheim je nekih 10-ak minuta izgledao izgubljen, no onda je konsolidirao svoje redove te krenuo na sve ili ništa. Otvorena igra izabranicima Ralfa Ragnicka isplatila se u 69. minuti. Eduardo je sjajno prošao u šesnaestercu gostiju, te još bolje asistirao Ibiševiću, kojem nije bilo teško pogoditi pražnu mrežu gostiju. Nakon ovog pogotka Ibišević i društvo krenuli su još ofanzivnije i nakon nekoliko propuštenih prilika u 89. minuti dolaze do poravnanja, a strijelac za konačnih 2:2 bio je Eduardo i to sa bijele tačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.