Ibišević suspendovan, propušta meč s Borussijom (M)
FOTO: EPA

Problemi za Herthu

Ibišević suspendovan, propušta meč s Borussijom (M)

Hertha u narednoj prvenstvenoj utakmici neće moći računati na usluge bh. napadača Vedada Ibiševića. 

Ibišević (32) je u proteklom kolu protiv Hoffenheima (1:3) zaradio petu javnu opomenu i zbog suspenzije će biti primoran propustiti teško gostovanje kod Borussije M'Gladbach, što je veliki hendikep za trenera Pala Dardaija. 

Trener berlinskog kluba je u nedoumici ko bi u napadu mogao zamijeniti kapitena Ibiševića, a priliku će dati jednom od sljedeća tri igrača: Sami Allagui, Salomon Kalou, Genki Haraguchi.

U ovoj sezoni Ibišević je prvi strijelac Herthe sa 11 postignutih pogodaka, a na svom kontu ima četiri asistencije. Uspjeha također ima i Hertha koja je trenutno petoplasirana i do kraja sezone će se boriti za izlazak u Evropu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti