Ibišević uspješno operisan u Njemačkoj
Ibiševićeva operacija protekla po planu

Dva dana nakon teške povrede

Ibišević uspješno operisan u Njemačkoj

Najbolji strijelac Hoffenheima i Bundeslige, Vedad Ibišević danas je podvrgnut operativnom zahvatu prednjih križnih ligamenata desnog koljena, a prema informacijama iz Njemačke, operativni zahvat je protekao dobro i naš fudbalski A reprezentativac uspješno se oporavlja.

Prema informacijama koje su objavljene na zvaničnom siteu Hoffenheima, naš internacionalac operisan je u Heidelberg St. Elizabeth bolnici, a operativni zahvat su izveli dr. Hubera i dr. Weber. Naglašeno je da je sve proteklo po planu, da se Ibišević osjeća dobro, ali nisu iznesene pojedinosti o dužini trajanja operacije, kao ni to gdje će Ibišević provesti postoperativni period.

Pozitivne informacije iz Njemačke, a koje su vezane za Ibiševića donekle su popravile raspoloženje među prvotimcima Hoffenheima koji će u španskoj La Mangi ostati do nedjelje.

KoljenoKrižni ligamenti diagonalno prelaze preko zgloba koljena i sprječavaju pokrete potkoljeničnih kostiju ka vani. Križni ligamenti vitalni su za stabilnost koljena i posebno značajni pri brzim promjenama pravca ili rotacijama tijela.„Drago nam je da je operacija protekle uspješno. Svima nam je žao Ibiševića, ali to što mu se dogodilo moramo što prije zaboraviti. Naravno da je teško, jer će nam Ibišević nedostajati, ali ne smijemo sada o tome previše misliti. Moramo igrati za njega“, izjavio je Marvin Commper, prvotimac Hoffenheima.

I Chinedu Obasi, Ibiševićev saigrač iz vrha napada izrazio je žaljenje što u nastavku šampionata neće sarađivati sa našim internacionalcem, ali i radost što je zdravstveno stanje bh. Idola nacije mnogo bolje.

„Ibiševićeva povreda je veliki gubitak za sve nas. Nadam se da će se Vedad brzo oporaviti i da će uskoro biti među nama. On je dobar igrač, ali prije toga i veliki čovjek. Svima nam nedostaje, ali mora biti svjestan da se ne može vratiti preko noći. Najbitnije je da u potpunosti zaliječi povredu, mora imati strpljenja i ne smije učiniti nešto pogrešno, kako ne bi dodatno pogoršao svoje zdravstveno stanje“, rekao je Obasi, koji je i sam povrijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.