Ibišević već radi sa fizioterapeutima
Ibiševića raduje podrška onih koji su mu se javili u teškim momentima

Naš reprezentativac nakon operacije

Ibišević već radi sa fizioterapeutima

Vedad Ibišević, naš fudbalski A reprezentativac koji je prošle srijede povrijedio prednje križne ligamente desnog koljena, a u petak je podvrgnut operativnom zahvatu, uspješno se oporavlja od povrede i prema pisanju Dnevnog avaza već je počeo raditi sa fiziterapeutima.  

Do Ibiševića je gotovo nemoguće doći, jer je prvi strijelac Bundeslige (18 golova u 17 utakmica) najbolje čuvana tajna klinike „St. Elizabet“ u Heidelbergu. Vodstvo klinike i čelnici kluba postavili su barikadu na vratima i brojne novinarske ekipe ne mogu doći do bilo kakvih vijesti.

Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine razgovarao je sa pomoćnim trenerom Hoffenheima Tomislavom Marićem, koji je sa golgeterom Bundeslige doputovao iz Španije i bio kod njega u bolnici.

"Tomislav mi je prenio da se našem Vedadu moral popravlja. Raduju ga brojne poruke i pozdravi. Sva mu podrška mnogo znači. Doktori su zadovoljni stanjem nakon operacije. Koljeno nije oteklo. Najznačajnija je vijest da je sa Ibiševićem počeo raditi fizioterapeut i oporavak je već počeo“, izjavio je Blažević za Avaz.

Kako nam je Ćiro rekao, podsvjesno je gajio nadu da bi oporavak mogao biti i kraći, ali se to, kako sada stvari stoje, neće desiti.

“Obeshrabrujuće je kada čujete da će Vedad sigurno biti šest mjeseci van terena. Nadao sam se nekom kraćem roku, ali šta ćemo, nema druge nego u ovim teškim trenucima biti uz njega i dati mu do znanja da smo svi sa njim i da mu želimo najbolje“, kaže Blažević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.