Ibišević: Već se oslanjam na desnu nogu
Naš reprezentativac tvrdi da neće "siliti" povratak na teren

Bh. reprezentativac iz Njemačke za SportSport.ba

Ibišević: Već se oslanjam na desnu nogu

Osjećam se puno bolje. Već se lagano oslanjam na desnu nogu, a za dvije sedmice moći ću se kretati bez štaka, rekao je Vedad Ibišević u telefonskom razgovoru za SportSport.ba iz svog doma u Sinsheimu.

Nakon što je prošlog petka podvrgnut operativnom zahvatu prednjih križnih ligamenata desnog koljena, Ibišević je juče napustio kliniku Sankt Elisabeth u Heidelbergu, a tokom postoperativnog tretmana najbolji strijelac Bundeslige biće na kućnom liječenju. 
    
„Ne osjećam jake bolove, a uz lagane vježbe uzimam i tablete. Dalji tok rehabilitacije zavisiće od toga kako će na sve reagovati moje tijelo. Moram istaći da neću „siliti“ povratak na teren jer u tom slučaju mogu dodatno zakomplikovati situaciju. Neka sve ide svojim tokom. Svjestan sam da je za mene ova sezona završena i sada ne želim nikakav srklet“, ističe Ibišević, dodavši:

„Za sada ostajem u Njemačkoj, jer mi je najbitnije da noga bude u redu, a ako se ukaže prilika možda ću poslije otići i do svojih u Sjedinjene Američke Države. Ipak, najbitnije mi je zdravlje i u ovom trenutku razmišljam samo o tome.“

SportSport.ba: Doktori sa klinike Sankt Elisabeth tvrde da je operacija protekla dobro. Kako se Vi osjećate?

IBIŠEVIĆ: Operativni zahvat su izveli najbolji stručnjaci i zaista je sve ispalo OK. Najbitnije je da koljeno nije nateklo nakon operativnog zahvata. Uz to, operisani su samo križni ligamenti, a vrlo je bitno da nije oštećeno koljeno, te hrskavice i meniskusi.

Salihović ga častio pitom   
Ibišević je proteklih godina najviše vremena provodio sa klupskim i reprezentativnim kolegom Sejadom Salihovićem. Ipak, bili su razdovojeni nakon što se Ibišević vratio u Njemačku.
„Sejo mi je mnogo nedostajao u teškim trenucima, ali sada svaki slobodan trenutak provodi kod mene. Zaista brine o meni. Evo, danas me počastio pitom. Ništa mi ne nedostaje kako je on ovdje. Hvala mu za sve“, našalio se Ibišević.  

SportSport.ba: U medijima se mnogo špekulisalo o tome kako je došlo do povrede. Pisalo se da ste ostali u igri nakon nesretnog duela. Šta se tačno dogodilo?

IBIŠEVIĆ: U biti imao sam dva duela koji su uzrokovali povredu. U prvom duelu sudario sam se sa jednim igračem HSV-a i odmah sam osjetio da me koljeno malo boli. Izašao sam vani, doktor mi je stavio led i bol je prestala. Mislio sam da je u redu i vratio sam se u igru. Nedugo zatim, kada sam se vratio u igru, nakon dvije, tri minute, dogodio se i drugi duel, koji si u prvi mah činio bezazlenim. Pretpostavljam da mi je koljeno „oslabilo“ u prvom kontaktu, a da je drugi duel samo pogoršao stvari. Odmah u Španiji sam uradio pregled i posumnjalo se na pucanje križnih ligamenata. Novi pregled u Njemačkoj je potvrdio ovu lošu prognozu...

SportSport.ba: Koliko Vam je značila podrška svih onih koji su Vam se javili nakon što je procurila informacija da su stradali ligamenti?

IBIŠEVIĆ:
Moram priznati da mi je najteže period bio do operacije. Na povratku iz Španije, sve do pregleda u Heidelbergu nadao sam se da se nije dogodilo najgore. U to vrijeme telefon mi nije prestajao zvoniti, dobivao sam ohrabrujuće poruke i to mi je mnogo pomoglo da prebrodim prvu krizu.

SportSport.ba: Definitivno ste osvojili srca svih Bosanaca i Hercegovaca...

IBIŠEVIĆ:
Zaista sam pozitivno iznenađen podrškom koju imam svo ovo vrijeme. Zvali su me svi, od selektora Blaževića, saigrači iz reprezentacije, prijatelji, ali i obični ljudi iz svih krajeva BiH.

SportSport.ba: Pojedinci su čak na forumima pisali kako bi Vam ustupili svoje koljeno...


IBIŠEVIĆ: Volio bih da je to moguće, ali... Drago mi je što su uz mene, a posebno mi znači podrška običnih ljudi. Znam da u BiH svi imaju svojih problema i da žive na težak način i upravo zbog toga cijenim njihovu podršku. Vjerujte da su mi oni dodatni motiv da iz svega ovog izađem još jači. Takođe, zahvalio bih se ljudima iz Hoffenheima koji su stali iza mene bez obzira što neću moći pomoći klubu u borbi za titulu. Upravo zbog toga, volio bih da sačuvamo prvo mjesto koje smo osvojili u jesenjem dijelu šampionata. Biće teško, ali ništa u životu nije lako. 

SportSport.ba: Hoćete li u subotu prisustvovati otvaranju novog Hoffenheimovog stadiona?

 
IBIŠEVIĆ: Planirao sam ići. Moram još da se dogovorim sa ljudima iz kluba da mi obezbijede mjesto na kojem ću moći zauzeti položaj koji odgovara mojoj nozi, te naravno da budem daleko od novinara i navijača. Sutra sam zakazao press konferenciju za njemačke medije, a nakon toga želim da se u potpunosti posvetim oporavku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.