Ibiševiću asistencija, Stuttgartu poraz

Bundesliga, 22. kolo

Ibiševiću asistencija, Stuttgartu poraz

Okončan je posljednji susret u okviru 22. kola njemačke Bundeslige, a Stuttgart našeg Vedad Ibiševića  poražen je na gostovanju Hannoveru.

AWD-Arena bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Domaći nogometaši priuštili su veliko slavlje svojim navijačima, savladavši ekipu Stuttgarta sa sigurnih 4:2. Nogometaši Stuttgarta igrali su veoma lošu odbranu, a prva tri gola Hannovera postignuta su nakon kornera.

Prvo je Christian Pander u 25. minuti lijepo centrirao iz ugla, a u petercu gostiju najbolje se snalazi Karim Haggui, za minimalnih 1:0.

Sedam minuta kasnije bilo je prijatnih 2:0. Asistent je ponovo bio Christian Pander nakon dobrog izvođenja kornera, a u strijelce se upisao Mame Biram Diouf. Na predah se otišlo vodstvom domaćih od 2:0, no u drugom poluvremenu prava golijada.

Asistent kod prva dva gola uspio se upisati u strijelce. Tobias Welz uputio je centaršut iz ugla, domaća odbrana loše reaguje, a odbijanac u mrežu posprema Christian Pander. U zadnjih 20 minuta susreta još tri gola.

Lars Stindl pogodio je za visokih 4:0 u 73. minuti. Samo dva minuta kasnije u asistente se upisuje Vedad Ibišević. Naš napadač lijepo upošljava Martina Harnika, koji šutira iz prve i vraća nadu gostima. 

U 79. minuti još jedan pogodak za goste. Cacau je uposlio Shinjija Okazakija, a Japanac sjajnim volej udarcem postavlja konačnih 4:2. Imao je Ibišević šansu da Švabe u potpunosti vrati u život u 83. minuti, ali Robert Zieler panterskom intervencijom spašava ekipu Mirka Slomke.

Hannover je tako ostao neporažen na domaćem terenu i nakon puna 22 kola u Bundesligi. Stuttgart će sljedeće kolo dočekati na devetoj poziciji ligaške tabele. 

Bundesliga, 22. kolo:
Hannover - Stuttgart 4:2 (Haggui 25, Diouf 32, Pander 46, Stindl 73 / Harnik 75, Okazaki 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.