Ibiševiću i Damjanoviću po poluvrijeme

Prijateljski susret

Ibiševiću i Damjanoviću po poluvrijeme

Edmir Škorić

Hoffenheim je danas odigrao prijateljsku utakmicu s Kaiseslauternom i na kraju slavio sa 2:1. Vedad Ibišević odigrao je prvo poluvrijeme, dok povrijeđeni Sejad Salihović nije bio u sastavu. Na drugoj strani jedno poluvrijeme odigrao je Dario Damjanović.

Za vrijeme zimske stanke, Hoffenheim i Kaiserslautern danas su odigrali prijateljsku utkamicu pred oko 3.100 gledalaca. Gosti su poveli u 22. minuti. Sidney Sam je prošao te uspolio Nemeca, ovaj sa svega sedam metara bez puno problema savladao Daniela Haasa.

U finišu prvog poluvremena Josip Šimunić dugom loptom pronalazi Vukčevića, ovaj uspijeva postići pogodak za 1:1.  U drugo poluvrijeme ušlo se sa velikim brojem izmjena u obje ekipe. Tako su domaći u nastavku krenuli sa potpuno promijenjenim sastavom: Hildebrand, Conard, Gulde, Neupert, Raitala, Luiz Gustavo, Andreas Ludwig, Andreas Ibertsberger, Pascal Gross, Demba Ba i Marco Terrazzi.

U 77. minuti Ludwig je postigao pobjedonosni pogodak za Hoffenheim u utakmici gdje je rezultat bio manje-više nebitan. Dario Damjanović odigrao je drugih 45 minuta u dresu Kaiserslauterna.

Prijateljska utakmica:

Hoffenheim - Kaiserslautern 2:1 (Vukčević 40', Ludwig 72'/ Nemec 20')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.