Ibra i Alex pogađali za 16. ovosezonsku pobjedu Svetaca

Ligue 1, 23. kolo

Ibra i Alex pogađali za 16. ovosezonsku pobjedu Svetaca

Fudbaleri aktuelnog šampiona Francuske stigli su pobjede od 2:0 u okviru 23. kola Ligue 1 u susretu protiv Bordeauxa. 

Nakon dosta tvrdog poluvremena u kojem su domaći fudbaleri imali inicijativu koji nisu uspjevali krunisati golom, u nastavku utakmice stvari u svoje ruke ili bolje reći noge preuzeo je Zlatan Ibrahimović.

Švedski napadač i najbolji fudbaler Svetaca je u 59. minuti na asistenciju Lucasa Moure pogodio za vodstvo PSG-a od 1:0.

Gosti se nisu predavali, čak su imali i neki izglednih prilika u drugom dijelu lopte, ali je mreža PSG-a mirovala. 

Dvije minute prije kraja Yohan Cabaye, koji je u ovom prelaznom roku stigao u redove Parižana mogao je do svog debitantskog gola za novi klub, ali se ispriječila stativa. 

Ono što nije uspio Cabaye, uspio je samo nekoliko trenutaka kasnije Alex koji je loptu nakon centaršuta Moure pospremio u mrežu gostiju za ovjeru 16. ovosezonske pobjede tima sa Parka Prinčeva.

Ligue 1, 23. kolo:
PSG – Bordeaux 2:0 (Ibrahimović 59, Alex 88) 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.