Ibra nominovan za najboljeg fudbalera Ligue 1
Foto: EPA.eu

Hoće li odbraniti titulu?

Ibra nominovan za najboljeg fudbalera Ligue 1

Nakon što je prošle godine proglašen najboljim fudbalerom francuske Ligue 1, Zlatan Ibrahimović je u ovoj sezoni postigao 25 golova, te je najbolji strijelac najelitnijeg fudbalskog ranga u Francuskoj. 

Pored švedskog napadača još dvojica fudbalera PSG su u nominaciji za najboljeg fudbalera u Francuskoj ove sezone, a to su Thiago Silva Thiago Motta, a pored njih u konkurenciji i Monacov James Rodriguez. 

Kolumbijac Rodriguez je takođe nominovan u kategoriji najboljeg mladog igrača francuske lige u ovoj sezoni, tu je još njegov saigrač iz Monaca Layvin Kurzawa, PS-ov veznjak Marco Verratti i Toulouseov defanzivac Serge Aurier.

Imena pobjednika biće saopštena 11. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.