Ibrahim Afellay pred potpisom za Olympiakos

Nikada nije pokazao ono što se od njega očekivalo

Ibrahim Afellay pred potpisom za Olympiakos

Ibrahim Afellay nalazi se na izlaznim vratima Barcelone i skoro sigurno će svoju karijeru nastaviti u grčkom Olympiakosu, javlja El Mundo Deportivo.

Nakon što je 2011. godine stigao na Nou Camp kao veliko pojačanje iz PSV-a, tada perspektivni fudbaler odlučio se pokušati izboriti za svoje mjesto u ekipi Barcelone, no nikada mu to nije pošlo za nogom. Istini za volju, u svemu tome su ga itekako kočile povrede koje su Afellayja tjerale na izbivanje sa terena.

I nakon što je u prošloj sezoni nastupao kao posuđen igrač u Schalkeu, sve su prilike da će sada definitivno napustiti Barcelonu. On će svoju sreću najvjerovatnije potražiti u Olympiakosu, koji inače važi za klub koji zna "oživiti" uspavane fudbalske asove. Neki od njih su, naprimjer, Javier Saviola ili Nelson Valdez.

Trener Barcelone Luis Enrique jučer je izjacvio kako ne računa na Afellayja i Songa, kojim je dao odrješene ruke da napuste klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.