Brojke ne lažu: Ibrahim Šehić među najboljim golmanima u Turskoj

Statistika tako kaže

Brojke ne lažu: Ibrahim Šehić među najboljim golmanima u Turskoj

E. Ganibegović

Iako je kroz veći dio sezone Konyaspor bio na drugoj poziciji i gajio nade za plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, na kraju se ovaj klub morao zadovoljiti trećim mjestom.

Jedan od najboljih igrača Konyaspora bio je i prvi golman naše reprezentacije, Ibrahim Šehić, koji je na 37 odigranih utakmica u turskoj Superligi 12 puta sačuvao mrežu netaknutom.

Statistika koju je donijela Opta Sports, britanska je kompanija za sportsku analitiku, kaže da je prema procentu odbrana Ibrahim Šehić bio peti najbolji golman u Turskoj u minuloj sezoni s procentom od 73,1%.

Prvi je bio Ugurcan Cakir, golman novog prvaka, Trabzonspora, s procentom od 78,9%.

Slijede ga Fenerbahceov Altay Bayindir (76,5%), Arijanet Murić, golman Adanademirspora (75,6%), te Volkan Babacan (74,2%), golman Basaksehira.

Iza njih se nalazi, dakle, naš Šehić, koji je iza sebe ostavio legendarnog Fernanda Musleru (71,8%), dugogodišnjeg golmana Galatasarayja.

Može biti slika sljedećeg: tekst "bein SPORTS TÜRKİYE beln SPORTS Türk... 1 gün #SporTotoSüperLig'd geride kalan sezonda kurtarış yüzdesi en yüksek kaleciler! Uğurcan Çakır- %78.9 Altay Bayındır- %76.5 Arijanet Muric- %75.6 Volkan Babacan- %74.2 Ibrahim Sehic- %73.1 Fernando Muslera %71.8 via @OptaCan"

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Šehić je član Konyaspora od ljeta 2020. godine kada je stigao iz Erzurumspora, a po prvi put nakon što je bio član Qarabaga iduće sezone imat će priliku da zaigra u Evropi.

Naravno, ono što ga naredno očekuje jesu četiri utakmice s reprezentacijom u Ligi nacija, a prva je već večeras u Helsinkiju protiv Finske.

Top Komentari

Mowzilla
Šeha, budi mangup i mijenjaj klub ako imalo mislis da vrijedis...
2 0
Chico
Hahahahahahahahhaah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti