Ibrahimović bi u Barcelonu

Ibrahimović bi u Barcelonu

Prema navodima italijanskog sportskog lista Gazzette dello Sporta, Zlatana Ibrahimovića, ne bi trebalo puno nagovarati da pređe u redove Barcelone u ljetnom prelaznom roku.

Ibrahimović je prema Gazzetti željan uspjeha u Ligi prvaka i smatra da bi u Barceloni mogao ispuniti svoje ambicije.

Njegov agent Mino Raiola ne skriva takve želje svog klijenta. "Mino Raiola ima jasnu viziju što bi se trebalo dogoditi i održava kontakte s Barcelonom. Njihovi prvi kontakti bili su jako pozitivni" - piše Gazzetta i dodaje da eventualni dolazak Ibrahimovića na Camp Nou ovisi o Samuelu Eto'u i njegovoj sudbini budući mu aktuelni ugovor ističe u junu 2010. godine.

Ukoliko Eto'o nepristane na produženje ugovora na kraju sezone, u Barceloni traže alternative za njegovu poziciju, a već od ranije se kao kandidati uz Ibrahimovića spominju David Villa i Karim Benzema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.