Ibrahimović: Guardiola je filozof

Zlatan opet po svom

Ibrahimović: Guardiola je filozof

Edmir Škorić

Ovoljetno najzvučnije pojačanje italijanskog Milana, Zlatan Ibrahimović za svog bivšeg trenera Guardiolu kaže "kako je filozof s kojim je imao hiljadu problema".

Ibrahimović je u Barceloni odigrao svega jednu sezonu, a u Milan je stigao kao posuđen igrač katalonske momčadi. On se, naime, odlučio za taj potez zbog nesuglasica sa trenerom Pepe Guardiolom.

"Prema mojim mjerilima, veliki trener zna način za rješavanje svojih problema, dok trener za male stvari bježi od njih. Postojao je samo jedan čovjek u Barceloni koji me se želio riješiti", rekao je Ibrahimović.

"Nikada nisam imao nikakvih problema ni s jednim trenerom tokom svoje karijere. Ali, onda sam odjednom s 'filozofom' imao hiljadu problema, među kojima i problem komunikacije. Nismo uopće imali nikakve komunikacije i ne znam u čemu je bio problem. Nisam to mogao trpjeti. Nisam imao izbora, morao sam pronaći novo mjesto rada i bio sam sretan da sam pronašao klub poput Milana. Imam 28 godina i ne mogu si priuštiti godinu dana sjedenja na klupi i gledanja u nebo."

Postavlja se pitanje, hoće li ovaj švedski napadač bh. korijena isto reći i za Allegrija (trener Milana) kada, jednog dana, napusti Rossonere. Očito Zlatan ne voli bivše trenere i klubove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije