Ibrahimović hetrikom PSG-u donio pobjedu i prvo mjesto

PSG preuzeo vrh

Ibrahimović hetrikom PSG-u donio pobjedu i prvo mjesto

PSG je na svom terenu teškom mukom stigao do pobjede protiv Lorienta u 30. kolu francuske Ligue 1.

Iako rezultat je 3:1 govori da nije bilo toliko teško, u PSG-u se za pobjedu mogu zahvaliti Ibrahimoviću koji je sam pobijedio Lorient. Zlatan je već u 4. minuti doveo PSG u vodstvo od 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Lorient se nije predavao i u 67. minuti je Ayew šokirao Park prinčeva. Kada su već mnogi pomislili da će PSG još jednom prosuti vrijedne bodove u borbi za naslov, dosuđen je pomalo diskutabilan jedanaesterac.

Ponovo je siguran izvođač bio Zlatan Ibrahimović, koji je tako svom timu donio novo vodstvo. Isti igrač u drugoj minuti sudijske nadoknade pogađa za 3:1 i tako postavlja konačni rezultat utakmice.

Ibrahimoviću je to bio 17. gol u sezoni. Šveđanin je sada preskočio Gignaca na listi strijelaca francuskog prvenstva, dok je PSG barem na jedan dan preuzeo prvo mjesto na tabeli ispred Lyona i Marseillea, kojim tek predstoje utakmice 30. kola.

Ligue 1, 30. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Lorient 3:1 


All Goals - PSG 3-1 Lorient - 20-03-2015 by LiG2Fr

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.