Ibrahimović izjednačio Vahin rekord

Ibrahimović izjednačio Vahin rekord

Sjajni švedski napadač bosanskih korijena Zlatan Ibrahimović jučer je protiv Bresta postigao svoj 18. prvenstveni gol ove sezone.

Ibrahimović se nalazi na čelu liste strijelaca fudbalskog prvenestva Francuske sa 18 golova, te je tako sustigao legendarnog fudbalera Veleža i Nantesa, Vahida Halilhodžića.

Halilhodžić je u sezoni 1984/1985. za jesenju polusezonu postigao također 18 golova u dresu Nantesa, a te je sezone sa 28 golova bio prvi strijelac Ligue 1.

Nakon te sezone nikome nikad nije pošlo za nogom da u prvom dijelu prvenstva postigne 18 golova do sada, kada je u Paris St. Germain stigao Ibrahimović.

 

 

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.