Ibrahimović: Mancini je prava osoba za City

Šveđanin vjeruje bivšem svom treneru

Ibrahimović: Mancini je prava osoba za City

Edmir Škorić

Barcelonin napadač Zlatan Ibrahimović vjeruje kako je bivši Interov trener Roberto Mancini prava osoba za klupu Manchester Cityja.

Roberto Mancini prošle je sedmice imenovan na poziciju trenera engleskog Manchester Cityja, nakon što je otpušten Mark Hughes.

"Mislim da je City shvatio da ne može postati Barcelona ili Inter preko noći. Potrebno je mnogo vremena, ali i pravi čovjek na čelu", kazao je švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović za Corriere Dello Sport.

"Mancini će promijeniti mentalitet kluba, jer je on veliki trener i igrači će se uskoro realizirati. Samo veliki treneri su u stanju voditi velike igrače", dodao je nekadašnji golgeter Intera, te završio.

"To nema veze sa nepoštivanjem Hughesa, ali Cityju je potreban trener koji zna kako sve što imaju pretvoriti u izvrsnu momčad".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.