Ibrahimović: Nisam igrač za jedan klub

Unatoč briljantnoj sezoni

Ibrahimović: Nisam igrač za jedan klub

E. Škorić

Iako pristalice Intera ne žele da Ibrahimović napusti San Siro, Šveđanin je izjavio da nije jedan od onih igrača koji svoju karijeru posvete samo jednom klubu, te se nada pronalasku nove sredine. Popularni Ibra istakako je i to kako bi volio zaigrati u Barceloni.

Zadnjih nekoliko dana Zlatan Ibrahimović sve više gubi poštovanje navijača Intera, koji ne žele svog najboljeg strijelca vidjeti u nekom drugom klubu. Samo nekoliko dana poslije osvajanja "scudetta" Ibrahimović je izrazio zabrinutost o svojoj budućnosti u klubu. U razgovoru za švedski list Aftonbladet popularni Ibra je izjavio da nije jedan od onih igrača koji brane boje samo jednog kluba.

"Ne vidim sebe kao igrača koji bi za jedan isti klub igrao duže vrijeme", izjavio je Šveđanin, te na pitanje gdje bi volio nastaviti karijeru, dodao.

"Barcelona je klub mojih snova. Oni igraju fantastičan nogomet, zapravo igraju nogomet budućnosti. U Rimu sam imao osjećaj da gledam klub iz 2015. godine".

U Italiju je stigao prije pet godina, nastupao je za Juventus i Inter, a ove godine je dosegao svoj vrhunac, unatoč tome čini se da će jedan od najboljih napadača svijeta potražiti novu sredinu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.