Ibrahimović odlučan da napusti Barcelonu

Prema pisanju španskih medija

Ibrahimović odlučan da napusti Barcelonu

Edmir Škorić

Ugledni španjolski mediji danas donose informaciju kako je švedski napadač Zlatan Ibrahimović spreman ovog ljeta napustiti redove Barcelone.

Navodno, Ibrahimović je odlučio pronaći novi klub, nakon što je proteklu sezonu često ulazio sa klupe. Prema pisanju El Mundo Deportiva, Šveđanin bi karijeru mogao nastaviti u Milanu, dok se za njegove usluge još zanimaju Juventus, te Manchester City.

Katalonski sportski dnevnik Sport ističe kako bi 28-godišnjak bio "idealan" za AC Milan i predsjednika Silvio Berlusconija, a Ibrahimovića, po svemu sudeći, želi i londonski Chelsea.

Ibrahimović je na Nou Camp stigao prošlog ljeta za 75 miliona eura iz Intera. Dosad je postiga 16 golova u Primeri, ali nije uspio pridobiti navijače, te je kraj sezone dočekao kao rezervni igrač. Ibrin odlazak još je bliži, kada se uzme u obzir da je Barcelona ovog ljeta angažovala španskog napadača Davida Villu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti