Ibrahimović: Oduvijek mi je bila čast predstavljati Švedsku

Zlatan bi volio osvojiti Euro

Ibrahimović: Oduvijek mi je bila čast predstavljati Švedsku

Edmir Škorić

Zlatan Ibrahimović sa Švedskom se priprema za Euro 2012, a upravo o tom trofeju sanja napadač Milana.

Pisalo se o lošem odnosu Milana i Zlataba Ibrahimovića u italijanskim medijima, te kako je Zlatan dao ultimatum klubu da dovede odgovarajuća pojačanja.

"Bilo je nekoliko telefonskih poziva nakon moje izjave, ali u suštini sve je riješeno, prašina se slegla i nema nikakvih problema između mene i kluba", izjavio je Ibrahimović, dodavši:

„Nakon toliko godina u ovom sportu, jednostavno se naviknete na takve situacije. Važno je ipak da uvijek gledate naprijed. Mediji bi trebalo da stvore pozitivnu atmosferu, naročito pred važan turnir kakav je Euro".

Upravo trofej evropskog reprezentativnog prvaka nedostaje nekadašnjem igraču Ajaxa, Intera, Juventusa, Barcelone...

"Titula šampiona Evrope bila bi mi važnija od svih koje sam dosad osvojio. Pobjede u dresu moje zemlje su uvijek posebne i oduvijek mi je bila čast da predstavljam Švedsku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije