Ibrahimović: Ovaj ćemo put dobiti Inter

Na Nou Campu očekuju pobjedu

Ibrahimović: Ovaj ćemo put dobiti Inter

Edmir Škorić

Sredinom naredne sedmice na rasporedu su susretu 5. kola grupne faze Lige prvaka, a kao i u drugom kolu, sve oči uprete su na duel Barcelone i Intera. "Ovaj ćemo put pobijediti Inter", tvrdi švedski napadač Barcelone, Zlatan Ibrahimović.

Dosta neizvjesna skupina F, Inter, Barca, Rubin i Dynamo Kijev su u borbi za dva mjesta koja vode u naredni krug. Olako bi se moglo desiti da aktuelni osvajač takmičenja, Barcelona, prije vremena završi svoju avanturu. Stoga, na Camp Nocu razmišljaju samo o pobjedi protiv nimalo lakog protivnika, Intera.

Ovaj susret sa posebnim emocijama igrat će Zlatan Ibrahimović, Šveđanin koji je ljetos stigao upravo iz Intera.

"Inter je zaista jaka momčad sa novim igračima koji jako dobro rade. Morat ćemo odigrati odličnu utakmicu, ali sam ubijeđen da ćemo proći", kazao je Ibrahimović za La Vanguardia, te nastavio.

"Kada smo im gostovali nismo imali puno sreće, ali jako smo dobro odigrali. Siguran sam da ćemo ih ovaj put dobiti."

'Ibra' je u Barcelonu stigao za 45 miliona eura, plus Samuel Eto'o koji je krenuo put Milana (Intera). Ova dva napadača dosta se upoređuju, no Zlatan ne vidi paralele između njega i Kamerunca.

"Eto'o? Normalno je da me ljudi uspoređuju s njim. Veliki je igrač i dosta je bio dobar ovdje. No, uvijek sam govorio da nas ne možete uspoređivati, jer smo dosta različiti. Puno sam drugačiji od njega", završio je napadač koji neće prisustovati u Južnoj Africi, obzirom da je mjesto Švedske zauzeo Portugal, onaj kojeg ćemo večeras, nadamo se, dobiti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.