Ibrahimović presudio Romi

Serija A: Pjanić počeo od prve minute

Ibrahimović presudio Romi

Derbi susret desetog kola italijanske Serije A na Olimpicu su igrali Roma i Milan (pobjeda Rossonera 3:2), dok je Catanija dočekala Napoli.

Priliku od prve minute večeras na Olimpicu dobio je oporavljeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, ali to nije omelo Milan da povede već na otvaranju utakmice.

Igrala se sedma minuta, kada je još jedan Bosanac večeras na Olimpicu pogodio. Zlatan Ibrahimović je sjajno iskoristio ubacivanje sa desne strane, te sa oko 11 metara glavom nedobranjivo pogodio mrežu domaćih.

Roma se nije dala, pa je izjednačenje stiglo u 28. minuti, kada je gol postigao stoper Nicolas Burdiso, na asistenciju Miralema Pjanića. Ipak, do odlaska na odmor, Milan je vratio prednost na svoju stranu. Strijelac je opet bio jedan stoper. Nekadašnji kapiten Lazija Alessandro Nesta upisao se u strijelce.

Miralem Pjanić je dvije minute prije odlaska na odmor oprobao svoj šut sa oko 25 metara udaljenosti, ali je lopta otišla preko gola.

U drugom poluvremenu Roma je krenula mnogo odlučnije i ofanzivnije ka golu Milanovog golmana Christiana Abbiatija. Kada je u 67. minuti crveni karton u ekipi Milana zaradio Kevin Boateng, činilo se kako će Vučica dođi do izjednačenja.

Međutim, tačku na i pobjede Milana u ovoj utakmici stavio je svojim drugim golom Zlatan Ibrahimović 12 minuta prije kraja utakmice. Bojan Krkić je dvije minute prije kraja samo uspio ublažiti poraz Rome.

Utakmica u Cataniji odlično je počela po Napoli, koji je praktično u prvom napadu došao u prednost golom svog najboljeg strijelca, Urugvajca Edinsona Cavanija.

Međutim, Marchese je u 25. minuti poravnao na 1:1, a Santana je u 43. minuti zaradio crven karton, pa je Napoli ostao sa deset igrača u polju. Domaći su to uspjeli iskoristiti, pa su već u trećoj minuti nastavka preko Bergessija pogodili za konačnih 2:1.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.