Ibrahimović spasio PSG blamaže

Počela Ligue 1

Ibrahimović spasio PSG blamaže

Večeras je utakmicama prvog kola Ligue 1 krenula nova sezona u fudbalskom prvenstvu Francuske.

Sve oči bile su uprte u Park prinčeva, gdje je Paris St. Germain dočekao ekipu Lorienta, a susret je završio neriješeno 2:2. Trener PSG-a Carlo Anceloti na raspolaganju ima ekipu prepunu zvijezda, a prepun stadion došao je da na djelu u prvoj službenoj utakmici vidi skupa pojačanja Zlatana Ibrahimovića, Thiaga Silvu, Ezequila Lavezzija i druge.

Međutim, igrač PSG-a Maxwell već je u petoj minuti postigao autogol, te šokirao domaće navijače. Loriant je odlično postavio igru, te je nešto kasnije postigao i drugi gol, koji je poništen zbog ofsajda.

PSG je napadao, stvarao prilike, ali pred sami kraj prvog poluvremena, novi šok. Aliadiere je prošao potpuno neometan pored trojice odbrambenih igrača PSG-a i potom matirao golmana domaćih i povisio rezultat na 2:0.

Zlatan Ibrahimović je u 65. minuti iskoristio svoju fizičku snagu, te se oslobodio čuvara i smanjio na 1:2. Nakon barem desetak stopostotnih prilika, PSG je izjednačio sa bijele tačke, drugim golom Ibrahimovića za konačnih 2:2

Od drugih susreta, vrijedi izdvojiti visoku pobjedu Bordeauxa u gostima kod Eviana rezultatom 3:1, dok je Lyon sa minimalnih 1:0 bio bolji kao gost od Rennesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.