Ibrahimović stao u odbranu Messija

Zlatan zove Lionela u Švedsku

Ibrahimović stao u odbranu Messija

Edmir Škorić

Omaleni krilni napadač Barcelone Lionel Messi najviše je kritikovan zbog loših igara Argentine. Ovaj put u njegovu odbranu stao je njegov klubski suigrač Zlatan Ibrahimović.

Pod palicom Diega Maradona Argentina se teško bori za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Pred Gaučosima je sada gostovanje u Urugvaju koje ni pod koju cijenu ne smiju izgubiti. Ipak, od svih ljudi vezanih za argentinski fudbal najviše se kritikovao Barcelonin "čarobnjak" Lionel Messi.

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović stao je u odbranu svog klubskog kolege govoreći na press konferenciji za novinare u Švedskoj.

"Ako oni ne vole Messija tamo, on može doći ovdje i igrati za Švedsku, uvijek je dobrodošao. Ukoliko u Argentini misle da ne igra dobro, da vidimo kako bi to oni igrali bez njega", kazao je Ibra, te se osvrnuo na odlazak selektora Larsa Lagerbacka.

"Godinama sa ovim timom igramo dobar fudbal. On je učinio najbolje što je mogao sa igračima koji su mu na raspolaganju. Naša momčad posjeduje 22 svjetske zvijezde".

Ukoliko Portugal večeras kod kuće pobijedi Maltu oni će biti ti koji će igrati u doigravanju za odlazak na SP, a Švedska će kao trećeplasirana ostati bez mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije