Ibrahimović u stopu prati Messija i Suareza

Najbolji strijelci do sada u ovoj godini

Ibrahimović u stopu prati Messija i Suareza

D. Vejo

U minulih skoro devet mjeseci ove godine, četiri napadača ako je suditi prema njihovom učinku, odskaču od drugih.

Na listi najboljih strijelaca 2016. godine bar u ovih nekoliko mjeseci, vodi Barcelonin tandem.

Naravno, riječ je u Luisu Suarezu i Lionelu Messiju koji su postigli po 38 pogodaka. Njih u stopu prati stari lisac Zlatan Ibrahimović koji je ovog ljeta pojačao redove Manchester Uniteda došavši iz PSG-a, sa pogotkom manje.

Na četvrtom mjestu, nalazi se zvijezda Reala i jedan od najboljih igrača svijeta Cristiano Ronaldo, koji za vodećim dvojcem kaska pet golova. Portugalac je postigao 32 gola.

Priliku da povećaju učinak Urugvajac i Argentinac imat će već ovog vikenda protiv Alavesa, dok će to 34-godišnji Ibrakadabra pokušat učiniti u gradskom derbiju, a Ronaldo će svoju šansu tražit protiv Osasune na Santiago Bernabeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi