Ibraković i Stojnić pozivaju na oprez

Treneri vodećeg dvojca PL pred susret s Turskom

Ibraković i Stojnić pozivaju na oprez

Adnan Beganović

Pred odlučujući susret naše fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo porazgovarali smo sa dvojicom mladih stručnjaka Abdulahom Ibrakovićem i Velimirom Stojnićem koji su u prvi pet kola PL svoje momčadi, Velež i Borac, vratili u vrh bh. fudbala.

„Moramo biti oprezni, obazrivi jer Turska ima veću moć van terena i toga se najviše plašim. Iako mi imamo Ćiru na klupi, trenera koji nas iz dana u dan sve više oduševljava, jako se bojim zakulisanih radnji van terena. Osjetio sam to na svojoj koži u kvalifikacijama kadetske reprezentacije kada smo bukvalno pokradeni i kada nam je onemogućeno da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Turci će sve preduzeti da odu na Svjetsko prvenstvo, kada kažem sve, onda tu mislim i na pomoć sudijsku i zato naši igrači moraju biti pametni. Nadam se da će selektor, kao i uvijek do sada, vrhunski pripremiti momčad te da ćemo uprkos svemu zabilježiti pobjedu koja nam osigurava baraž“, rekao je trener Borca Velimir Stojnić.

„Moja očekivanja su kao i kod čitave nacije. Pobjeda nam mnogo znači i nadam se da ćemo uspjeti slaviti. Imamo sjajnu ekipu, koju s klupe predvodi neponovljivi Ćiro i doista sam uvjeren da ćemo trijumfovati. Međutim, utakmica neće biti nimalo laka i moramo biti oprezni. Ćiro će sigurno do detalja analizirati igru turske reprezentacije i nekako osjećam da će nadmudriti Terima. Mislim da moramo odigrati mudro, taktički savršeno te čekati svoju priliku jer Turci moraju juriti rezultat i to je naša velika šansa“, rekao je Abdulah Ibraković, trener trenutno vodeće ekipe Premijer lige, mostarskog Veleža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.