Ibraković: Ima mjesta za napredak

Trijumf Čelika na otvaranju sezone

Ibraković: Ima mjesta za napredak

Adnan Beganović, foto: Elmedin Mehić

Fudbaleri zeničkog Čelika pobjedom su otvorili novu sezonu. Izabranici Abdulaha Ibrakovića sinoć su svladali Zrinjski (2:1) i tako obradovali navijače koji se polako vraćaju na Bilino polje.

"Presretan sam zbog trijumfa, kako radi sebe i igrača, tako i radi navijača i čelnih ljudi kluba koji doista daju sve od sebe kako bi se Čelik vratio tamo gdje mu je mjesto. Ova tri boda nam mnogo znače, no nećemo najavljivati borbu za sami vrh u ovoj sezoni. Kao što smo i rekli pred početak ove sezone, glavni cilj je stabilizovati klub, a onda u narednoj krenuti u borbu za titulu. Međutim, ako nam se ukaže prilika za nešto više, siguran sam da ćemo je znati iskoristiti", rekao je za SportSport.ba trener Čelika Abdulah Ibraković i dodao:

"Susret je igran u jednom predivnom ambijentu, a to su nam potvrdili i gosti. Igrali smo sasvim solidno do 65. minute, a onda smo malo pali. Treba biti iskren i reći da to još nije ono čemu težimo, odnosno ova tri boda smo osvojili ponajviše zahvaljujući borbenoj igri. Fali nam tečnosti u igri, no radom će to sve doći na svoje. Nisam pretjerano zadovoljan igrom pojedinih igrača i već u narednom susretu moglo bi biti promjena. Nema nikakve euforije nakon sinoćnje pobjede, već se okrećemo narednom protivniku i nadam se da ćemo u Banovićima uz podršku naših navijača doći do pozitivnog rezultata."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti