Ibraković nije nezadovoljan žrijebom

Zrinjski i Čelik u 1/4 finala Kupa

Ibraković nije nezadovoljan žrijebom

E. Škorić

Fudbalere Čelika u periodu od 3. do 10. novembra očekuju tri utakmice sa klubovima iz Mostara, dvije u Kupu sa Zrinjskim i jedna prvenstvena sa Veležom.

"Prije svega, moram kazati da nisam previše nezadovoljan konačnim žrijebom, ali ni previše sretan. Kako bih bio kada igramo protiv ekipe kojoj je Kup postao prioritet zbog izlaska u Europu, budući da to teško mogu uraditi kroz prvenstvo", kaže trener Čelika Abdulah Ibraković za SportSport.ba, potom ističe kako nije velika prednost što će Zeničani drugu utakmicu igrati pred svojim navijačima:

"Naravno da je bolje igrati uzvratnu kod kuće, ali kada imate dobru zalihu iz prve utakmice. Stoga, mi moramo najviše pokazati u Mostaru, tu napraviti pozitivan rezultat, pa tek onda na Bilinom Polju tražiti prolaz."

U periodu od 3. do 10. novembra Čelik će odigrati tri utakmice, dvije sa Zrinjskim u okviru četvrtfinala Kupa, te jednu sa Veležom u 13. kolu Premijer lige.

"Naša ekipa je odlično fizički pripremljena, pa mislim da nam to neće predstavljati neki veći problem. Osim toga, imamo svojih mladih i kvalitetnih igrača koji će biti na raspolaganju".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.