Ibraković: Nismo mogli pobjediti
Prvi proljetni poraz Veleža

Nakon poraza u Travniku

Ibraković: Nismo mogli pobjediti

M. Maksimović

Velež nije uspio u proljetnoj premijeri na Piroti ostati neporažen. Mostarci su najavljivali tešku utakmicu u kojoj mogu doći do pozitivnog rezultata, što se na kraju nije dogodilo. Travnik je slavio 2:1, a Velež je utakmicu završio sa deset igrača, iako bi možda bolje bilo napisati da je utakmicu '' počeo'' sa desetoricom, s obzirom da je Adin Džafić isključen nakon samo 25 minuta igre.

Svakako da je ovo jedan od najbržih crvenih kartona u ovoj sezoni, a da stvar bude zanimljivija, karton je pokazan napadaču gostujuće ekipe. Nakon utakmice Abdulah IBraković nije krio nezadovoljstvo, rezultatom, ali i suđenjem.

'' U onakvom odnosu snaga na terenu nismo mogli više. Pokušali smo koliko smo mogli i koliko nam je dozvoljeno da sa desetoricom nešto napravimo, ali je bilo teško očekivati da ćemo uspjeti. Ovo je drugi put da naš najbolji igrač, najbolji strijelac lige bude isključen, to je igrač kojem sudije pokazuju kartone, stvarajući veliki pritisak. I u Travniku je tako bilo, jer je rekao bih planski, taj prvi žuti karton pokazan Džafiću. Da sve bude gore, sa igračem manje, primamo gol u trenutku dok je naš golman pod prekršajem, ali očito su ovo stvari kojih se nismo riješili na našim terenima. Žao mi je navijača koje nismo obradovali dobrim rezultatom, a koji su i ovaj put bili uz nas, nastojat ćemo im se odužiti u narednom kolu'' kaže nakon utakmice u Travniku, Abdulah Ibraković, šef struke Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.