Ibraković: Osjeća se atmosfera derbija

Premijer liga, 18. kolo

Ibraković: Osjeća se atmosfera derbija

Adnan Beganović

U prva dva kola proljetnog dijela prvenstva mostarski Velež nije na svoj konto stavio niti jedan bod, a sutra će Rođeni priliku za popravni imati protiv Sarajeva, koje tradicionalno dobro igra u Vrapčićima.

Šef struke Veleža, Abdulah Ibraković, pred ovaj susret zrači optimizmom i uvjeren je da će njegovi izabranici doći do prve "trice" u nastavku prvenstva.

"Susret sa Sarajevom za nas je od ogromnog značaja, a ujedno je i prika da popravimo loš utisak iz prva dva kola. Cijenimo bordo momčad, no mislim da sutra u Vrapčićima Sarajevo nema šta tražiti", rekao je Abdulah Ibraković za SportSport.ba i dodao:

"Ono što me najviše raduje i što mi vraća osmjeh na lice je činjenica da ćemo sutra po prvi put kompletni istrčati na teren. Svi igrači su zdravi i sa nestrpljenjem očekuju prvi sudijski zvižduk. Osjeti se u Mostaru atmosfera derbija i na to sam ponosebno ponosan. U gradu se samo priča o sutrašnjoj utakmici."

U jesenjem dijelu sezone Sarajevo i Velež su remizirali (1:1), a susret su obilježile  nemile scene, kako na terenu, tako i u loži našeg najvećeg stadiona, te ispred svlačionica.

"Ne želim se osvrtati na prvi susret. Sarajevo i Velež su oduvijek bili sportski rivali i tako će i ostati. Trebamo zaboraviti neke stvari i preko istih preći. Teren je mjerilo svega i ja sam uvjeren da ćemo sutra gledaocima podariti lijepu fudbalsku predstvau, te da ćemo mi na terenu izboriti pobjedu", zaključio je Ibraković.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.