Ibraković: Ovo je naša velika pobjeda
Velež se vraća u pobjednički ritam

Velež je napokon pobjedio Sarajevo

Ibraković: Ovo je naša velika pobjeda

M. Maksimović

Fudbaleri Veleža su u proljetnoj premijeri pred svojim navijačima uspjeli ostvariti veliku pobjedu, savladavši starog rivala, ekipu Sarajeva 1:0. Kao što se moglo i očekivati, duel Veleža i Sarajeva je ponudio dobar fudbal, pogotovo u prvih pola sata, kada su u otvorenoj igri obe ekipe imale svoje velike prilike, a upravo u tom periodu Velež je stigao do gola, kasnije će se ispostaviti pobjedonosnog.

Gol koji je riješio pitanje pobjednika, postigao je Elvir Čolić u 4.minuti utakmice, za prvu pobjedu
Veleža nad Sarajevom u Vrapčićima nakon sezone 2001/02. Velež je zasluženo slavio i sada daleko mirnije ulazi u nastavak sezone, jer Rođeni nisu imali izbora nakon poraza u prva dva proljetna susreta. Sada je Velež tu, drži priključak sa klubovima iz vrha, a dolazak Sarajeva u Vrapčiće poslužio je kao najava proljeća koje iz kola u kolo nosi velike utakmice. Jer Velež redom dočekuje, Široki Brijeg, Željezničar, Zrinjski, Borac....

Nakon utakmice Abdulah Ibraković nije krio zadovoljstvo, znao je koliko ova utakmica može biti teška.

''Kao što smo i očekivali, ovo je bila jedna izuzetno teška utakmica. Igrali smo pod imperativom i zbog toga nam je ova pobjeda posebno draga. Pored toga, ne mogu a da ne spomenem ekipu Sarajeva, jer se radi o jednom izuzetno kvalitetnom sastavu, a to ste svi mogli vidjeti, jer su i oni imali svojih prilika, ali to je sport. Iskoristili smo ovaj period u kojem je utakmica bila odgođena, čitavih desetak dana smo se pripremali za ovaj susret i mislim da smo odlično taktički odradili ovu utakmicu. Posebna priča su navijači u ovoj utakmici, naši koji su nas bodrili svih 90 minuta i koji su dali svoj veliki doprinos ovoj pobjedi, a svoj doprinos su dali i navijači Sarajeva i ovo je napokon bila istinska promocija ne samo fudbala kao igre, već i sporta. Ovo je bio u pravom smislu riječi veliki derbi'' naglasio je Abdulah Ibraković.

Velež je nakon ove pobjede ponovo tu, drži priključak sa klubovima koji žele u Evropu ?

"Prvenstvo je dugo, vidjeli smo rezultate prva tri kola i vidjeli smo koliko je bilo iznenađenja. Naša šansa je u tome što nas ovi klubovi iz vrha ne uzimaju za ozbiljno, a mi smo upravo protiv Sarajeva pokazali da nismo zaboravili igrati i da ne odustajemo od naših ciljeva", poručuje Ibraković.

Velež - Sarajevo 1:0 (1:0)
Stadion „Rođeni“. Gledalaca 3.500.
Glavni sudija: Robert Zrilić (Banja Luka).
Žuti kartoni: Čolić, Osmanagić (Velež), Rizvanović, Hamzagić, Avdić (Sarajevo)
Strijelac : Elvir Čolić (4).

Velež: Hadžidžulbić, Knežević, As.Škaljić,Kadić,Kajtaz, Zaimović,
Majkić, Osmanagić (od 85.Demić), Džafić (od 69.Ar.Škaljić),
Velagić (od 80.Ćemalović), Čolić.
Trener:Abdulah Ibraković
Sarajevo: Alaim, Rizvanović, Maksumić, Torlak, Belošević, Dudo (od 65.Jahović),
Ihtijarević, Muminović, Džakmić, Hamzagić (od 30.Handžić) i Avdić (od 83.Pliska)
Trener:Mehmed Janjoš

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.