Ibraković: Potrebno nam je par pojačanja

Pripreme Rođenih u Fojnici

Ibraković: Potrebno nam je par pojačanja

Fudbaleri Veleža još uvijek se nalaze u Fojnici, gdje privode kraju prvi dio priprema pred nastavak takmičenja u Premijer fudbalskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Rođeni treniraju dva puta dnevno na terenima fojničkog drugoligaša. Radi se isključivo o kondicionim treninzima, dok se rad s loptom očekuje u drugoj fazi priprema.  Zdravstveni bilten je dosta povoljan. Na lakše ozljede se žale jedino Velagić i Kadić, koji za sada rade po posebnom programu, odvojeno od ostatka ekipe.

Trener Abdulah Ibraković ističe da je prezadovoljan radom i zalaganjem ekipe, koja je u ovih par dana osjetno popravila fizičku spremu.

''Ekipa radi odlično. Sve su to uglavnom mladi fudbaleri, puni želje za dokazivanjem. Posebno sam zadovoljan zalaganjem novajlije Salihovića, koji je pred početak priprema došao iz živiničkog Slavena i već sada se ozbiljno nameće za prvi tim. Mladi Mirza Ćemalović također se trudi, te će u proljetnom dijelu šampionata dobiti mnogo veću minutažu. Raduje i velika želja za radom veterana Zaimovića i Kajtaza, koji ni po čemu ne zaostaju za mnogo mlađim saigračima''.

Ekipi se priključio i sjajni golgeter Džafić, nakon što nije uspio realizovati angažman u inostranstvu. Situacija oko njegovog ostanka u crvenom dresu trebala bi biti jasnija do povratka u Mostar sredinom naredne sedmice, mada je, ipak, bliži odlasku iz Veleža.

Što se pojačanja tiče, Ibraković smatra da su najpotrebnija na pozicijama lijevog bočnog i napadača, te će uprava Rođenih u narednom periodu tražiti igrače isključivo za ove dvije deficitarne pozicije.

''Naš cilj je izlazak u neko od evropskih takmičenja. Zato su nam potrebna 2-3 provjerena, kvalitetna igrača koji bi odmah našli svoje mjesto u ekipi. Nadamo se da ćemo ih pronaći do kraja prelaznog roka, kako bismo obradovali naše vjerne navijače i u Mostar doveli neki renomirani evropski klub'', rekao je Ibraković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti